Početna

|

Lokacija

|

Instruktori

|

Vozila

|

Cjenik

|

Česta pitanja

|

Kontakt


On-line testovi

Korisnik: 

Lozinka: 


On-line testovi su namjenjeni isključivo registriranim korisnicima.


cjenik autoškoleKako u Korčuli mogu doći do vozačke dozvole?

Da bi se uključili u proces obuke za vozača i položili ispite potrebne za dobivanje vozačke dozvole potrebno je:
1. Obaviti liječnički pregled za vozače
2. Upisati se u Autoškolu
3. Odslušati predavanja iz nastavnog predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila (PPSP)
4. Položiti ispit iz PPSP-a
5. Uspješno savladati obuku Iz Upravljanja vozilom (UV)
6. U međuvremenu odslušati tečaj Prve pomoći (PP) i položiti ispit
7. Položiti ispit iz vožnje, poligonske radnje i gradsku vožnju
9. U policijskoj upravi napraviti vozačku dozvolu
10. Samostalno i sigurno se uključiti u promet svojim vozilom


Kada i gdje se mogu upisati u AutoŠkolu "Korčula"

Autoškola je smještena u zgradi Auto kluba “Korčula” na adresi Lumbarajska cesta 14, 100 m udaljena od Srednje škole “Korčula” prema Lumbardi. Radno vrijeme je od 09.00 do 13.00 Ali za upis dovoljno je nazvati telefonom i izvan radnog vremena broj 711 199 ili  mob 098 243 886 (može i sms), ili poslati mail na info@askorcula.hr sa svojim imenom i brojem mobitela ili telefona i mi ćemo vas kontaktirati i o svemu na vrijeme obavijestiti.


Koje dokumenti su mi potrebni za upis u autoškolu i kada se mogu upisati?

Za upis u autoškolu i polaganje ispita u autoškoli morate imati važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, te uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti za upravljanje vozilima na motorni pogon kojeg dobivate kad obavite liječnički pregled.
Prema zakonu za polaganje "B" kategorije možete se upisati u autoškolu sa 17 godina i 6 mjeseci, položiti testove iz Prometnih propisa i Prve pomoći i započeti obuku iz vožnje, ali ne možete pristupiti ispitu iz Upravljanja vozilom na prije navršenih 18 godina. Za polaganje "A1" kategorije važi isti postupak, ali za upis je potrebno imati minimalno 15 godina i 6 mjeseci.


Koje ispite moram položiti da bih dobio vozačku dozvolu?

U pravilu morate položiti 3 ispita: Ispit iz PPSP-a (Prometni propisi i sigurnosna pravila ), iz PP-a (prve pomoći), te ispit iz UMV-a (upravljanja motornim vozilom). Ali ukoliko polažete za vozača “B” kat. a već ste ranije položili neku od “A” kat. onda ne morate polagati ispit iz PP. A ako imate položen ispit iz “B” kat. a želite polagati ispit za neku od “A” kat onda morate polagati samo ispit iz UV.


Gdje se polažu ispiti iz PPSP-a, PP i UV-a?

Ispiti iz PPSP i PP se polažu u učionici autoškole gdje se i pohađaju predavanja, dio ispita iz UV-a iz poligonskih radnji polaže se na poligonu AK “Korčula” a dio iz vožnje na javnoj cesti na području Grada Korčule


Koliko puta imam pravo pristupiti ispitu iz PPSP-a?

Broj izlazaka na ispit nije ograničen, ali nakon 5-og neuspješnog pokušaja polaganja ispita iz PPSP-a morate ponovo odslušati predavanja koja morate prema zakonskim odredbama i platiti. Međutim, na našim web stranicama možete putem testiranja ispitati svoje znanje i svoju spremnost za polaganje ispita i ukoliko zaključite da niste dovoljno spremni za ispit isti možete odgoditi i predavanja ponovo odslušati bez plaćanja.


Koliko puta imam pravo izlaziti na ispit iz vožnje?

Neograničeno, ali nakon svakog neuspješnog ispita prema zakonskim odredbama obvezni ste uplatiti i odvoziti minimalno 3 dopunska sata vožnje.


Koliko dugo vrijedi liječničko uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti za upis u autoškolu?

Liječničko uvjerenje za polaganje ispita u auto školi vrijedi 15 mjeseci od dana izdavanja, ali za izdavanje vozačke dozvole MUP zahtjeva starost liječničkog uvjerenja do 6 mjeseci. Međutim, nema straha da ćete ga morati obnoviti jer naši kandidati za vozače završe kompletnu obuku i polože vozački ispit u prosjeku za 3 i po mjeseca od dana upisa u auto školu.


Ako iz nekog razloga moram prekinuti pohađanje autoškole da li mi propadaju do tada položeni ispiti?

Jednom položeni ispit iz PPSP-a i PP vrijede neograničeno. Prema zakonskim obvezama obuku u autoškoli možete prekinuti i nastaviti kasnije po želji u istoj ili drugoj autoškoli, jedino ste dužni podmiriti troškove do tada izvršene obuke. Samo morate voditi računa da postoji zakonski rok od godinu i po dana od datuma položenog ispita iz PPSP-a u kojem morate položiti ispit iz vožnje, i ukoliko vam i taj rok prođe jedino što morate dodatno napraviti je uplatiti i odvoziti dodatnih 12 sati obuke vožnje da bi mogli pristupiti ispitu iz vožnje.


Kada mogu započeti s obukom iz vožnje?

S vožnjom možete započeti odmah nakon položenog ispita iz PPSP-a.


Mogu li birati po svojoj želji instruktora, odnosno tijekom obuke promijeniti instruktora?

Da! Možete birati instruktora i automobil po svojoj želji. Isto tako, instruktora možete promijeniti bilo kada i u bilo kojem trenutku, bez ikakvih loših posljedica za vas. Inače, svi naši instruktori su vrlo stručni kadrovi koji su morali zadovoljiti vrlo visoke provjere svoje stručnosti i sposobnosti da bi uopće mogli raditi u našoj autoškoli.